Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ana Sayfası

30 Kasım 2016 Çarşamba - Fakültemiz İmam-Hatip Ortaokul ve Liseleri Temsilcileri ile "Etkileşim Çalıştayı" düzenledi

Fakültemiz tarafından “İlahiyat Fakülteleri, İmam Hatip Liseleri ve Ortaokulları Etkileşim Çalıştayı” 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Çalıştaya Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hanifi Vural, Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Ali Kasap, Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yusuf Akbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, akademisyenler, öğretmenler ve idareciler katıldı. Beş oturumdan oluşan ve 102 araştırmacının yer aldığı çalıştayda “İmam Hatip Liseleri meslek dersleri programlarına ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri, öğretim yöntem ve teknikleri, sınıf yönetimi, meteryal kullanımı ve kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon” konuları ele alındı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan çalıştayın açılış konuşmalarını, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Pak, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yusuf Akbaş ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin yaptı.

Fakültemiz Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Pak konuşmasında eğitim ve kültürün önemine değinerek genç kuşak için çağın değişen koşullarına ayak uydurmanın gerekliliğine vurgu yaptı. Çalıştay hakkında bilgiler veren Pak, çalıştayın 5 ana başlık altında çalışma yürüteceğini ve oturumlar sonunda oturumlardaki kararların birleştirilerek değerlendirme raporunda sunulacağını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı yaptığı konuşmada, eğitimin her boyutunda Üniversitemizle güzel işbirlikleri yapıldığını söyleyerek önceki çalıştayda alınan kararların eylem planında yer aldığını ve bu çalıştaydaki çıktıların da değerlendirileceğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yusuf Akbaş yaptığı konuşmada, Üniversitemizde ve okullarımızdaki bilgi birikimlerine işaret ederek bu birikimlerin aktarılması konusunda iletişim kopukluklarının varlığına dikkat çekti. Okullarımızın kapasitesinin olduğunu ancak bu kapasitenin değerlendirilmesi konusunda iletişim kopukluğunun mevcudiyetine değinen Akbaş, “Allah insana biyolojik, bilişsel ve ahlaki yetkinlik vermiştir. Bu nedenle kapasitemizi harekete geçirmemiz gerekir” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin ise yaptığı konuşmada, Üniversitelerde çok değerli çalışmaların yürütüldüğünü ancak üniversitelerin kendi kampüsleri ile sınırlı kaldıklarında çalışmaların rafta kalacağına vurgu yaparak böylesi çalışmaların üniversite kamu işbirliği adına, ülke menfaatleri anlamında faydalı olacağını söyledi. İlahiyat Fakültesini seçen öğrencilerin ilk üç sırada tercih yaptığını dolayısıyla isteyerek buraya geldiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin, nitelikli bir eğitimin verilmesi gerekliliğine vurgu yaptı. Rektörümüz, bu çalıştayda öğrencilerin de olması gerektiğine değinerek onların beklentilerinin de işin içine katılmasının faydalı olabileceğine dikkat çekti.

Beş oturum halinde gerçekleştirilen çalıştay “Kurumlararası İşbirliği ve Koordinasyon” oturumuyla sona erdi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi

60150 Tokat / TÜRKIYE, Tel:+90 356 252 1616, Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2012© Tüm Hakları Saklıdır.