Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ana Sayfası

4 Mayıs 2017 Perşembe - Prof. Dr. Mehmet Evkuran, "Günümüz Müslüman Toplumlarında Zihniyet Problemleri" Konulu Konferans verdi.

Fakültemiz tarafından “Günümüz Müslüman Toplumlarında Zihniyet Problemleri” konulu konferans düzenlendi. 03.05.2017 Çarşamba günü Saat: 14.00'de 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Şehitler Salonu’nda gerçekleşen konferansa Rektör Yardımcımız ve Dekan vekilimiz Prof. Dr. Ali Kasap, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Evkuran’ın verdiği konferansta, günümüz müslüman toplumlarında yaşanan zihniyet problemleri tarihsel bir bağlamda incelendi. Konuşmacı, günümüzde yaşanan ahlaki problemlerin çözümü için cesur olmak gerektiğini belirterek İslam dünyasındaki zihniyet problemlerinin çözümü için korkmadan problemlerle yüzleşmemiz gerektiğini vurguladı. Çözüm için daha vicdani, ahlaki ve akla dayalı bir anlayışın gerektiğini, İlahiyatçıların iyi bir tarih okuyucusu olmaları ve problemler karşısında esnek, empatik ve eleştirel bir yaklaşım benimsemeleri gerektiğini ifade etti. Gelenek ve modernitenin çatışan kavramlar olarak görülmemesi gerektiğini ve geleneği bilmenin oldukça önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Evkuran, bütün İslam toplumlarını tek tipleştirmenin doğru olmadığını, çeşitliliğe ve farklılığa saygı duyulması gerektiğini belirterek konferansını sonlandırdı.

Konferans sonrasında Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Ali Kasap tarafından Prof. Dr. Mehmet Evkuran’a teşekkür belgesi takdimi yapıldı.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi

60150 Tokat / TÜRKIYE, Tel:+90 356 252 1616, Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2012© Tüm Hakları Saklıdır.