TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK MUAFİYET SINAVI İLANI

•  15 Eylül 2021 Çarşamba

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ

ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK MUAFİYET SINAVI İLANI

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’ne kaydını yaptıran öğrencilerin bir yıl Arapça hazırlık okumaları zorunludur. Ancak belirli düzeyde Arapça altyapısı var olan öğrenciler bu eğitimden muaf olabilirler.

Hazırlık eğitiminden muaf olmak isteyen öğrenciler, Fakültenin uyguladığı Arapça Muafiyet Sınavına girerler. Muafiyet sınavında başarılı olan öğrenciler 1. sınıfa başlar. Bu sınava girmeyenler veya girip de yeterli puan alamayan öğrenciler doğrudan hazırlık sınıfına kaydedilirler.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, Hazırlık müfredatı olarak Mekteb yayınları Akademik Arapça Setini belirlemiştir. Arapça, kapsamlı bir dil olması hasebiyle yeterlilik düzeyi söz konusu set baz alınarak belirlenmiştir.

Muafiyet sınavında, ÖSYM’nin YDS sınavı soru tarzı uygulanmakta olup, 100 üzerinden %60 puan alan öğrenciler başarılı kabul edilmektedir.

Fakültemiz Muafiyet Sınavı,

05 Ekim 2021, saat 13:00’da yapılacaktır. Öğrencilerin en geç saat 12:45’te Fakültemizde bulunulmaları gerekmektedir.

Sınav Yeri: İslami İlimler Fakültesi Zemin Kat Amfi 1-2-3-4

جامعة غازي عثمان باشا في توقات

كلية العلوم الإسلامية

إعلان عن امتحان الكفاءة في اللغة العربية الإجباري (2021-2022)

يُطلب من الطلاب المسجلين في كلية العلوم الإسلامية بجامعة توكات غازي عثمان باشا دراسة اللغة العربية لمدة عام واحد. ومع ذلك، قد يتم إعفاء الطلاب الذين لديهم مستوى معين من المعرفة باللغة العربية من هذا التعليم.

على من يرغب اجتياز دارسة السنة التحضيرية الإلزامية في اللغة العربية للعام الدراسي (2021-2022) أن يخضع لامتحان الكفاءة الذي بموجبه يقيّد الطالب بالسنة الأولى مباشرة دون الاضطرار إلى دراسة السنة التحضيرية الإلزامية. الطلاب الذين لا يخضعون لهذا الامتحان أو الذين لا يحصلون على نقاط كافية يتم تسجيلهم مباشرة في الفصل التحضيري.

حددت كلية العلوم الإسلامية بجامعة توكات غازي عثمان باشا مجموعة اللغة العربية الأكاديمية من منشورات المكتب كمنهج تحضيري. نظرًا لأن اللغة العربية لغة شاملة، فقد تم تحديد مستوى الكفاءة بناءً على المجموعة المعنية.

في اختبار الإعفاء، يتم تطبيق أسلوب أسئلة امتحان YDS الخاص بـÖSYM ويعتبر الطلاب الذين يحصلون على 60٪ من 100 ناجحين.

امتحان الإعفاء،

سيعقد يوم 05 أكتوبر 2021 الساعة 13:00. يجب أن يكون الطلاب في كليتنا الساعة 12:45 على أبعد تقدير.

مكان الامتحان: كلية العلوم الإسلامية - الدور الأرضي - المدرج 1-2-3-4