TOGÜ İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi (TİSAMER) Kuruldu

•  8 Kasım 2021 Pazartesi

Üniversitemiz bünyesinde TOGÜ İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi (TİSAMER) kuruldu. Üniversitemiz öğrencilerinin bilimsel ve akademik gelişimlerine imkan ve fırsat tanımak amacıyla dersler, kurslar, seminerler, ilmi faaliyetler düzenlemek; üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi’nden daha nitelikli, yetkin ve donamlı mezunlar yetiştirmek amacıyla kurulan merkezin temel hedefleri arasında üniversitemizde bilginin üretilmesine ve ilmi hareketliliğe katkılar sağlamak üzere, araştırmacıların dini ilimler alanında araştırmalar yapmalarına imkan sunmak olduğu ifade edildi. TİSAMER, Arapça, Tefsir, Hadis, Kelam ve Fıkıh ilimlerini kapsayan İslami İlimler Akademik Destek Atölyeleri/Temel İslam Bilimleri Okumaları Programı ile 1 Kasım 2021 tarihinden itibaren ilk faaliyetine başladı. TİSAMER yönetiminde Doç. Dr. Muammer Bayraktutar Müdür, Doç. Dr. Ahmet Özdemir ve Dr. Öğr. Üyesi Serdar Murat Gürses Müdür Yardımcıları olarak yer aldı.